1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Pomen zdrave prehrane za ohranitev zdravja

Opis dogodka:

Z zdravim prehranjevanjem zdravje varujemo in sočasno preprečujemo številne dejavnike tveganja za nastanek kroničnih bolezni :zvišan RR, KS, holesterol, raka, sladkorno bolezen.. Dejavniki tveganja in kronične bolezni so v Sloveniji pogostejše kot v državah razvite Evrope.Prehranjevalne razvade Slovencev so slabe. Poleg nepravilne sestave hrane imamo tudi nepravilen način prehranjevanja ( premalo obrokov, večino kalorij zaužijemo kasno popoldan ali zvečer, premajhna poraba kalorij z gibanjem). Pomembno je, da vsakodnevno zaužijemo potrebno količino beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob, vlaknin, mineralov, vitaminov in vode. Na delavnici boste izvedeli katere vrste hranil so najboljše, kateri vrsti hrane se moramo izogniti, kaj je dobro vedeti, ko nakupujemo živila in kar nekaj praktičnih nasvetov kako z zdravo prehrano ohranimo svoje zdravje. 

Izvajalka:

Mojca Šenica,
Zdravstveni dom Novo mesto

Datum in ura:

Sreda, 1. 6. 2016, od 8.30 do 11.30.

Lokacija:

Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Topliška cesta 2, 8000 Novo mesto (rumena stavba v kompleksu TUŠ).

Informacije:

Mojca Šenica
07 39 16 766
mojca.senica@zd-nm.si

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media