Ekskurzija v ZOO Ljubljana

V petek 20.6.2014 smo se z udeleženci programa OŠO-Romi odpravili na ekskurzijo v ZOO Ljubljana. Že med vožnjo z  avtobusom smo se pogovarjali o domorodnih in tujerodnih živalskih vrstah. Ob prihodu v živalski vrt nas je pričakal velik kip nosoroga. Ogledali smo si predstavo, katere je bil glavna zvezda morski lev. Spoznali smo največje slovenske zveri, medveda Jako in medvedke Meto, Čupo in Pombi. Oskrbnik nam je pojasnil, da je hranjenje medvedov najbolj nevarno. Prehranjujejo se predvsem z jagodičevjem, mladimi travami in občasno z mrhovino. V naravnem okolju najraje jéjo sladke hruške. Začudil nas je gepard, saj ta najhitrejša mačka na svetu doseže že v 5 sekundah kar 100 km/h. Njegova končna hitrost pa je do 120 km/h. Najbolj so nas zabavali opice šimpanzi s svojimi vragolijami.

Udeleženci ekskurzije smo z posebnim zanimanjem opazovali, kako se živali med seboj sporazumevajo. Presenečeni smo bili nad dejstvom, koliko različnih živalskih vrst živi na našem planetu.

Na poti proti Novemu mestu, nas je zapuščala začetna radoživost saj smo občutili pošteno utrujenost. To je bil dan, ki bo ostal vsem v lepem spominu.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media