Jezikovni tečaji angleščine

Sem zaposlena, ne več v mladih letih in se zanimam za učenje angleščine. Angleščino sem se učila v času šolanja, vendar sem večino že pozabila, zato bi želela svoje znanje obnoviti in dopolniti. Bolj me zanima učenje govorjenja v angleščini kot pa pisanja. Kje v Novem mestu bi lahko obiskovala tečaj angleščine? Ali obstaja poleg jezikovnih šol še kakšna druga možnost?

Zanima vas torej neformalna oblika učenja, ki ni ovrednotena z javnoveljavno listino. Kot ste že omenili, se lahko vpišete v jezikovno šolo, ki ima sedež v vašem kraju oziroma v šolo, ki opravlja jezikovne tečaje po Sloveniji. Pred vpisom opravijo testiranje in razgovor, da vam lažje določijo primerno stopnjo. Jezikovne šole ponujajo več vrst tečajev za različne stopnje in potrebe (poslovna angleščina).

Izkoristite pa lahko tudi brezplačne možnosti. V letih 2018–2022 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski socialni sklad sofinancirata izobraževanje in usposabljanje zaposlenih za pridobitev temeljnih in poklicnih kompetenc. V RIC-u Novo mesto v okviru projekta izvajajo program Sporazumevanje v tujih jezikih – angleščina. Udeležba v programu je brezplačna. Ciljna skupina so zaposleni, ki želijo izboljšati svoje kompetence, s poudarkom na starejših od 45 let. Programi učenja tujih jezikov trajajo 50 ur. Kandidati so razvrščeni v skupine glede na rezultat uvrstitvenega testa. 

Če ste samostojni in ne potrebujete vodenja pri učenju, izkoristite možnost učenja angleščine v Središču za samostojno učenje, ki deluje v prostorih RIC-a Novo mesto. V Središču za samostojno učenje vam nudijo možnost brezplačnega samostojnega učenja z učnim mestom brez ali z računalnikom, ki ima dostop do interneta. Vsebino in čas učenja izberete sami, ritem in način učenja pa prilagodite lastnim interesom in zmožnostim. Pri učenju vam pomaga mentor, s katerim se dogovorite za rezervacijo učnega mesta. Središče vam je na voljo vsak delovnik med 8. in 19. uro.

V RIC-u najdete tudi Borzo znanja, ki je namenjena izmenjavi znanj med tistimi, ki ga ponujajo in tistimi, ki ga iščejo. Pomagajo vam, da znanje posredujete ali pa ga poiščete brezplačno ali v zameno za drugo znanje. Vi ponudite tisto, kar znate, nekdo drug pa vam ponudi poučevanje angleščine. Na spletni strani www.borzaznanja.si se lahko preko e-prijavnice vpišete v bazo Borze znanja, posredovali vam bodo informacije o znanjih, ki jih iščete, ali pa vas bodo povezali z nekom, ki išče znanje, ki ga ponujate vi.

Ekonomska šola Novo mesto v okviru projekta Munera 3 ponuja program V angleščini poslujem brez zadrege. Izobraževanje je namenjeno zaposlenim, ki imajo končano srednješolsko izobrazbo in katerih je znanje angleščine na stopnji B1 po CEFR. Program traja 50 ur. Več informacij in obrazec za prijavo dobite na spletni strani ekonomske šole.

Znanje tujega jezika je v današnjem svetu pomembno tako v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju. Za dodatne informacije pokličite ali pridite v Svetovalno središče Novo mesto (RIC Novo mesto).

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media