Pogoj za uspeh je sodelovanje

Niti človeštvo niti človek kot posameznik ne more obstati ali živeti dobro brez prilagajanja in sodelovanja. Zato smo v sredo, 11. 4. 2018, organizirali sestanek s predstavniki v programu OŠO, učitelji in udeleženci, saj se nam zdi pomembno, da pri kreiranju programa sodelujemo vsi vpleteni. Hkrati pa je potrebno upoštevati tudi prenovljen Zakon o izobraževanju odraslih, ki prinaša kar nekaj novosti na področju osnovne šole za odrasle.

Udeležencem smo predstavili omenjene novosti, poudarek pa je bil na pravilih šolskega reda, ki bodo v novem šolskem letu priloga k pogodbi o izobraževanju. Beseda je nanesla tudi na že tako perečo temo prisotnosti in vsi skupaj smo obnovili, v katerih primerih se prisotnost priznava. Udeležencem ponujamo tako učno pomoč kot priprave na izpit, kar pa upamo, da bodo v prihodnje bolje izkoriščali. V sklepnem dejanju sestanka smo vsi prisotni sklenili, da sta omenjeni možnosti dobra naložba za udeležence in da bi v bodoče zaradi uporabnosti sestankov morala biti prisotnost na njih obvezna.

Najuspešnejšim udeležencem smo podarili praktične nagrade, vse prisotne pa povabili, da se do konca šolskega leta resnično potrudijo in si prislužijo zaključni izlet v Međugorje. Za izlet je potrebna 80 % prisotnost vsaj v dveh mesecih in uspešno opravljenih 5 izpitov. Nekateri udeleženci so pogoje že izpolnili, tako da izlet zagotovo bo in se ga že veselimo.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media