Z novimi idejami zaključili program

Konec aprila 2014 smo zaključili program Z ustvarjalnostjo skozi recesijo, ki je trajal v obsegu 50 ur od 21. februarja 2014. 15 prijavljenih udeleženk je obiskovalo program, v katerem so ves čas aktivno sodelovale. Naučile so se predelovati staro pohištvo, oblikovati nove izdelke iz starih lončenih in glinenih loncev, predrugačiti stari nakit, ustvarjati mozaik na lesenih okvirih in loncih, iz ostankov blaga ustvariti velikonočna jajca, izdelovati domača dišeča mila in še kaj. Srečanja so bila tudi teoretično podprta, tako da so poleg tehnik spoznale tudi različne materiale, njihov vpliv na počutje in estetiko, vzdrževanje le tega in ohranjanje njihove oblike. »Odslužene« izdelke so udeleženke bodisi prinesle same bodisi nabrale drugje (npr. ploščice z napako za izdelavo mozaika so dobile v trgovinah).

K sodelovanju smo povabili tudi goste: strokovnjake (mizarja, strokovnjakinjo za aromaterapijo in izdelavo mil) in tudi ljubiteljske oblikovalce (udeleženko PUM-a, učiteljico prvega razreda), ki so svoje znanje teoretično in praktično prenesli na udeleženke programa.

Zelo smo veseli, da so se v aktivnosti vodenja delavnic vključile tudi udeleženke, ki so tako prispevale h kakovostnejši izvedbi programa. Udeleženke so program ocenile z oceno 4,4 na ocenjevalni lestvici od 1 do 5. Poudarile so pestrost vsebin, dobro organizacijo programa in dobro splošno počutje.

Ob koncu programa smo se dogovorili, da bomo v jesenskem času nadaljevali s podobnimi delavnicami, le da jih bodo udeleženke vodile same in tako urili spretnosti vodenja delavnic, se naučili izkoristiti odpadni ali odslužen material in material iz narave. Tako želijo prispevati k ozaveščenosti o ohranjanju naše narave.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media