Bližajo se Dnevi slovenskih svetovalnih središč

Svetovalna središča za izobraževanje odraslih (središča ISIO) in Andragoški center Slovenije letos že enajsto leto zapored organiziramo Dneve slovenskih svetovalnih središč. Ta bodo letos v četrtem tednu v septembru, in sicer med 23. in 25. septembrom. Glavni namen je informiranje in promocija možnosti vpisa odraslih v formalne (osnovno šolo, srednje šole, študij …) in neformalne izobraževalne programe (tečaji, delavnice, jeziki, računalništvo, ustvarjanje …) in predstavitev svetovalne podpore odraslim v središčih ISIO.

Za vas smo skupaj s partnerji pripravili predstavo, ki sporoča, da je sprejemanje vseh vrst drugačnosti nekaj povsem vsakdanjega, ustvarjalno delavnico, na kateri se boste naučili izdelati darilne embalaže za vaše najdražje, stojnice z različnimi informacijami o programih v izobraževanju odraslih, informacije o samozaposlitvi, izdelali si boste lahko svojo cv-viztiko ...

Letos obeležujemo tudi Evropsko leto za razvoj 2015, zato bomo izvedli predavanje o razvojni pomoči, ki jo Evropska unija nudi mnogim državam po svetu. Dogodki bodo potekali v Qlandii Novo mesto in RIC-u Novo mesto.

Tudi letos bo izšel časopis Info ISIO 2015-2016, v katerem bodo predstavljene različne možnosti izobraževanja in učenja odraslih. V časopisu so ponovno predstavljeni odrasli, ki so uspešno stopili na izobraževalno pot. Med njimi je tudi naša stranka in udeleženka različnih programov Anastasia Gubonina. Časopis bo na voljo v e-obliki, brezplačno tiskano obliko pa lahko dobite v središčih ISIO, na promocijskih dogodkih in v našem svetovalnem središču.

Sodelujoči partnerji: Razvojni center Novo mesto, d. o. o. (Europe Direct Novo mesto), Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, Borza znanja, Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu, Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto, Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto, Dramska skupina društva Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela.

Informacije

Barbara Hudoklin
07 393 45 52, 031 701 191
svetovalno.sredisce@ric-nm.si

Dokumenti

Program Dnevov svetovalnih središč 2015

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media