Naši pozitivni premiki, vidni tudi navzven

V RIC-u Novo mesto smo uspešno izvedli študijski krožek Naši pozitivni premiki vidni tudi navzven. Na 9-ih srečanjih, smo se s člani krožka v 50-ih urah seznanili z reciklažo, zdravo prehrano, doma pripravljenimi ekološkimi čistili ter zdravim načinom vadbe. Z omenjenimi vsebinami smo pri članih krožka želeli vzpodbuditi zmanjšanje potrošništva ter jih navdušiti nad zdravim prehranjevanjem in gibanjem, kar preventivno dobro vpliva tako na nas, kot tudi na našo okolico.

Seznanili smo se z nordijsko hojo in se v njej tudi sami preizkusili, se naučili skuhati odlične glavne obroke iz preprostih zloženk, pripravili zdrave presne sladice, nismo pa pozabili niti na domača eko čistila. Tudi ustvarjali smo in si iz recikliranih materialov sešili unikatno večnamensko posodico ter etui za mobitel. Obiskali smo Reciklarno in se preizkusili z delom v skladišču, štrikanju in kvačkanju podritnikov iz jerseya ter oblačenju stolov. Da ne bomo več kupovali plastičnih vrečk, smo si bombažno vrečko polepšali z unikatnim motivom v tehniki sitotiska, tako da jo bomo z veseljem imeli vedno s seboj. Na našem zadnjem srečanju pa smo spoznali še skupino PešFolk. Gre za iniciativo sprehajalk in sprehajalcev Novo mesto. Zavzemajo se za pospeševanje izgradnje in urejanje mreže pešpoti v Novem mestu in okolici. Odpravili smo se po pešpoteh Novega mesta in spoznali marsikaj novega. Srečanje smo planirali v Tednu mobilnosti, tako da smo bili v toku dogajanja in je bilo mesto živahno, aktivno, mobilno.

V krožku so prevladovali člani mlajši od 30 let, z nizko stopnjo izobrazbe. Vsebine so bile za njih nove, marsikdaj na začetku nezanimive, vendar se je vsako srečanje razvilo v zanimivo, zabavno in poučno. Upamo, da jih bodo te vsebine pritegnile tudi v prihodnje in da bodo o posamezni temi lahko posredovali informacije in navduševali tudi ostale ter s tem naredili sprememembo tudi navzven.

V prihodnje bi radi izvedli še kakšen podoben krožek, saj nas tovrstna srečanja in vsebine navdušijo ter navdajo s pozitivno energijo, novimi pogledi in poznanstvi.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media