Programska ponudba 2009/2010

Študijsko leto 2009/2010 smo, kot običajno, začeli s četrtkovim srečanjem v restavraciji Prepih. Poleg redne ponudbe smo pripravili tudi posebno ponudbo - tedenska srečanja, kjer smo ostali zvesti četrtkovim temam: potopisnim predavanjem, zgodoinskim vsebinam, zdravju in idejam za prosti čas.

Pregled programov:

Italijanska kuhinja

Madžarska kuhinja

Balkanska kuhinja

Kitajska kuhinja

Vegeterinajska kuhinja

Ribe v kulinariki

Enolončnice

Zdrave sladice

Gospodarjenje z družinskim premoženjem

Osnove psihologije

Splošna (slovenska in svetovna) zgodovina

Tuji jeziki

Računalniško opismenjevanje

Zdravo živimo - zdrava prehrana

Zdravo živimo - nega kože

Krepimo sive celice

Astronomija - osnove

Umetnostna zgodovina

Krajinska arhitektura

Sodobno slikarstvo in kiparstvo

Etnologija

DOBRO JE VEDETI:

  • Študijsko leto univerze traja praviloma od oktobra do junija naslednjega leta. V programe vpisujemo do konca oktobra oz. do zapolnitve mest. Pogoj za izvedbo je 15 prijavljenih udeležencev. Udeležence bomo o začetku programov pisno obvestili. Vse cene programov vključujejo DDV.
  • Prijave za izlete bomo s soglasjem udeležencev posredovali turističnim agencijam, ki bodo prevzele vso nadaljnjo organizacijo.
  • Finančno delovanje omogočajo MO Novo mesto, Ministrstvo za šolstvo in šport , posamezne aktivnosti pa v okviru projekta CVŽU Dolenjska sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Evropski socialni sklad.
  • Dosedanji člani U30 so skupaj s to publikacijo prejeli tudi prijavnico za novo sezono. Svetujemo jim, da si v publikaciji označijo programe, ki jih zanimajo, izpolnjeno prijavnico pa čim prej vrnejo na RIC.

Koordinatorka Univerze za tretje življenjsko obdobje (U3O) v RIC-u Novo mesto je bila Nada Jakše.