Univerza za starejše

Univerza za starejše (nekoč imenovana Univerza za tretje življenjsko obdobje - U3O) ima v RIC-u že dolgo tradicijo in največje članstvo. Mnogo je namreč starejših, ki so zaključili aktivno delovno dobo, si pa želijo ohranjati vitalnost, pridobivati nova znanja, prenašati svoje izkušnje na druge, skratka poskrbeti za kvalitetno starost in narediti nekaj zase.

Zakaj se včlaniti?

Namen univerze je, da se njeni člani - upokojenci - združujete, izobražujete, ustvarjate in osebnostno rastete, s tem pa ostanete aktivni na jesen življenja. Možnosti, ki jih imate pri nas na voljo, je iz leta v leto več. Naša ponudba vključuje pestre programe, ki so zasnovani in oblikovani na osnovi želja članov in naših izkušenj.

Član Univerze za starejše v RIC-u Novo mesto lahko postane vsak upokojenec ali 'pripravnik' na upokojitev (eno leto pred upokojitvijo), ki izpolni »vpisnico«.

Člani US se lahko udeležujejo brezplačnih četrtkovih srečanj ter drugih brezplačnih in plačljivih programov in delavnic. Skozi celo izobraževalno sezono vas po e-pošti obveščamo o ponudbi univerze na RIC-u in drugih programih za starejše.

Položnico za šolsko leto 2016/17 v znesku 15,00 eur z DDV boste prejeli na dom v začetku novembra. Članstvo traja do preklica.

Vabljeni k ogledu ponudbe programov izobraževalne sezone 2016/17 in k izpolnitvi e-prijavnice.


Program četrtkovih srečanj (obdobje april-junij 2017)

Program četrtkovih srečanj (obdobje januar-marec 2017)

Program četrtkovih srečanj (obdobje oktober-december 2016)

Izpis iz članstva 

Če v izobraževalni sezoni 2016/17 ne želite obiskovati Univerze za starejše vas prosimo, da izpolnite izstopno izjavo, ki jo prejmete in oddate v tajništvu RIC-a Novo mesto. 

Informacije

Simona Pavlin
07 393 45 66, 031 337 758
simona.pavlin@ric-nm.si

Dokumenti

Galerija