Programska ponudba 2010/2011

Člani Univerze za tretje življenjsko obdobje, so se v četrtek, 23. 9. 2010 zbrali  v Gostišču Loka v Novem mestu. Na  tradicionalnem srečanju, ki je že enajsto po vrsti,  je direktorica RIC-a Marjeta Gašperšič pozdravila vse navzoče ter  jim zaželela uspešno in kreativno izobraževalno sezono. Navzoče je pozdravil tudi župan MO Novo mesto Alojzij Muhič, jim v drugem desetletju delovanja zaželel uspešno nadaljevanje ter poudaril pomen vseživljenjskega učenja tudi v zrelem obdobju življenja.  V nadaljevanju so mentorji posameznih programov in delavnic predstavili vsebine, ki so v letošnji ponudbi nove. Direktorica RIC-a je navzoče podrobneje seznanila in pozvala, da se lahko udeležijo  tudi brezplačnih Grundtvig delavnic, ki se izvajajo v različnih evropskih državah, podrobneje pa predstavila tudi aktivnosti projekta Center vseživljenjskega učenja za starejše, ki jih izvajamo v Novem mestu in okolici. Za zabavno popestritev sta poskrbela orientalska plesalka Laura Štine in romski glasbenik Valentin Hudorovac.

Pregled programov:

Potepajmo se skupaj

Dokumentirajmo naše poti s fotoaparatom

Zgodovinsko, geografsko in kulturno spoznavanje dežel

Z avtobusom v svet

Tudi mi smo mojstri

Pokukajmo v lonec

Tuji jeziki

Računalniško opismenjevanje

Živimo radnostno in skrbimo za svoje zdravje

Krepimo sive celice

DOBRO JE VEDETI:

  • Študijsko leto univerze traja praviloma od oktobra do junija naslednje leto. V programe vpisujemo do konca oktobra oz. do zapolnitve mest. Pogoj za izvedbo je 15 prijavljenih udeležencev. Udeležence bomo o začetku programov pisno obvestili. Vse cene programov vključujejo DDV.
  • Prijave za izlete bomo s soglasjem udeležencev posredovali turističnim agencijam, ki bodo prevzele vso nadaljnjo organizacijo.
  • Finančno delovanje omogočajo MO Novo mesto, Ministrstvo za šolstvo in šport, posamezne aktivnosti pa v okviru projekta CVŽU Dolenjska sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Evropski socialni sklad.
  • Dosedanji člani U30 ste skupaj s to publikacijo prejeli tudi prijavnico za novo sezono. Svetujemo vam, da si v publikaciji označite programe, ki vas zanimajo, izpolnjeno prijavnico pa čim prej vrnete na RIC

Koordinatorka Univerze za tretje življenjsko obdobje (U3O) v RIC-u Novo mesto je bila Nada Jakše.