Programska ponudba 2011/2012

U3O, kot na kratko imenujemo Univerzo za tretje življenjsko obdobje, ima v RIC-u že dolgo tradicijo in največje članstvo. Mnogo je namreč starejših, ki so zaključili aktivno delovno dobo, si pa želijo ohranjati vitalnost, pridobivati nova znanja, prenašati svoje izkušnje na druge, skratka, poskrbeti za kvalitetno starost in narediti nekaj zase.

Naši člani so tako upokojenci, kot tudi »pripravniki« za upokojitev. Pogoj za vpis v U3O je izpolnjena pristopna izjava ali prijavnica za vpis v programe in plačilo članarine (15,00 € z DDV). Člani, ki se prvič vpišejo ter izpolnijo vse vpisne pogoje, dobijo tudi posebno presenečenje.

Večletna stalnica našega poslanstva je, da članom, vsaj nekaj ur na dan ali teden, omogočimo aktivno, družabno in ustvarjalno preživljanje prostega časa. To dokazuje tudi naša evalvacija, saj smo v lanskem letu izpeljali 63 programov ali tečajev, v katerih je svojo ustvarjalnost ali željo po pridobivanju novih znanj uresničilo 2320 udeležencev.

Letošnje študijsko leto bomo kot običajno začeli s četrtkovim srečanjem, 20. 10. 2011 ob 10. uri v naših prostorih na Ljubljanski cesti 28.

Pred začetkom četrtkove teme, ki bo zdravstveno naravnana, vam bomo na kratko predstavili izobraževalno ponudbo ter brezplačne programe.

Pregled programov:

Potepajmo se skupaj

Z avtobusom v svet

Tuji jeziki

Živimo radostno in skrbimo za svoje zdravje

Tudi mi smo mojstri

Razgibajmo življenje z učenjem

Bi se radi naučili novega tujega jezika

 

Krepimo sive celice

Četrtkova srečanja

Študijski krožek Beremo z Manco Košir

RPO - Računalniška pismenost za odrasle

RDO - Računalniško in digitalno opismenjevanje

Ostanite v stiku s svojimi bližnjimi

PONS interaktivni tečaj (francoščina, nemščina, italijanščina)

DOBRO JE VEDETI:

  • Študijsko leto univerze traja praviloma od oktobra do junija naslednje leto. V programe vpisujemo do konca oktobra oz. do zapolnitve mest. Pogoj za izvedbo je 15 prijavljenih udeležencev. Udeležence bomo o začetku programov pisno obvestili. Vse cene programov vključujejo DDV.
  • Prijave za izlete bomo s soglasjem udeležencev posredovali turističnim agencijam, ki bodo prevzele vso nadaljnjo organizacijo.
  • Finančno delovanje omogočajo MO Novo mesto, Ministrstvo za šolstvo in šport, posamezne aktivnosti pa v okviru projekta CVŽU Dolenjska sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Evropski socialni sklad.
  • Dosedanji člani U30 ste skupaj s to publikacijo prejeli tudi prijavnico za novo sezono. Svetujemo vam, da si v publikaciji označite programe, ki vas zanimajo, izpolnjeno prijavnico pa čim prej vrnete na RIC.

Koordinatorka Univerze za tretje življenjsko obdobje (U3O) v RIC-u Novo mesto je bila Nada Jakše.