Izdelke postavili na ogled in za praznično obdaritev

Udeleženci Projektnega učenja mladih razvijajo mnoge spretnosti in pridobivajo različna znanja. Pri tem jim pomagamo mentorice v programu, zunanji izvajalci in tudi drugi zaposleni v RIC-u. Ko se najrazličnejših izdelkov ustvarjalnih delavnicah nabere že precej in ko želimo izpeljati določen produkcijski projekt, si zastavimo aktivnost, kot je bil tokratni PUM praznični bazar.

V četrtek, 4. decembra, so se mize v avli RIC-a šibile od raznega nakita, umetelnih škatlic in šatulj, razstavili smo tudi voščilnice, na vrvici pa so viseli raznobarvni otroški predpasniki in svilene rutke.

Obiskovalci bazarja so imeli kaj izbrati in tudi skrinjica s prostovoljnimi prispevki se je napolnila. Vsekakor uspešen dogodek, ki se je ob odzivu izkazal za primernega prav v času pred novoletnimi prazniki, ko se z veseljem in lepimi željami obdarujemo. In nič ni lepšega, kot podariti ročno izdelan uporaben izdelek.

Slikovite fotografije izdelkov kažejo na ustvarjalnost in ideje, ki se rojevajo v glavah mladih, pa tudi mentorice ne zaostajamo v tem pogledu. Želimo si, da nas lokalno okolje prepozna tudi na tem področju. Namreč, učenje, iskanje službe in osebna rast, ki ji sledimo v programu PUM, ne dajejo takoj vidnih rezultatov, ampak se ti pokažejo šele čez čas.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media