Otroci in starši skupaj v programu BIPS na OŠ Bršljin

Program Beremo in pišemo skupaj (UŽU – BIPS) letos izvajamo samostojno brez podpore evropskih sredstev, saj je financer tokratne izvedbe usposabljanja Mestna občina Novo mesto. Starši in otroci prihajajo vsak torek popoldne na OŠ Bršljin, kjer so nam prijazno ponudili prostor za delavnice, predavanja in druge aktivnosti v programu BIPS.

Večina otrok je iz domače šole, nekaj otrok in njihovih staršev pa prihaja iz drugih novomeških šol. Pestra zasedba udeležencev še dodatno prispeva k dinamiki v skupini, izmenjavi različnih vsebin in izkušenj, ob katerih pridobivajo tako starši kot njihovi otroci.

Poudarek na dosedanjih srečanjih je bil na pomenu branja, spodbudi za učenje, domačih in besedilnih nalogah ter spopadanju z učnimi težavami. Ob pripravi na govorni nastop so spoznali metodo VŽU, zadnjo soboto v novembru pa so se lotili obsežnejše teme. Posvetili so jo šolski knjižnici in predpraznični kuharski delavnici. Vsekakor nam je, udeležencem in izvajalkam programa, ves čas zanimivo, vsebine pa poučne in uporabne.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media