Ustvarjalne delavnice Umetnost ustvarja vezi

Vabljeni na naše ustvarjalne delavnice, ki bodo na določene termine potekale od 9.00 do 11.15, in sicer v prostorih našega zavoda. Tematsko in časovno si bodo sledile po naslednjem vrstnem redu:

Ročna dela
Vezenje, pletenje, kvačkanje in ostala ročna dela so pomemben del kulturne dediščine. Cilj treh ustvarjalnih delavnic je ohranjanje, prikazovanje in učenje izdelovanja različnih izdelkov. Na prvi delavnici se boste udeleženci z izvajalko dogovorili, katere izdelke bi se radi naučili izdelovati ter kako bo potekalo delo. Z učenjem boste lahko nadaljevali v študijskem krožku.

Termini delavnic:

Ustvarjanje z glino
Lončarstvo sodi med najstarejše obrti na Slovenskem. Izdelki slovenskih lončarjev so se po svoji obliki, načinu krašenja, pa tudi po funkciji razlikovali po posameznih pokrajinah. Poleg najrazličnejših skled, vrčev za vodo in vino, loncev in kozic in druge posode za vsakdanjo rabo so bile zelo priljubljene tudi lončene živali. Na delavnici se boste naučili izdelati enega izmed izdelkov.

Termin delavnice:

Izdelovanje panjske končnice
Na delavnici boste z Andrejo Stankovič izdelovali panjsko končnico. Panjska končnica je poimenovanje, ki se uporablja za poslikano deščico, ki zapira čebelji panj kranjič. Tovrstna ljudska umetnost je značilna za Slovenijo.

Termin delavnice:

Delavnice so brezplačne, ker jih izvajamo v sklopu projekta Po poti kultur. Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav. Cilj projekta je medkulturno sodelovanje slovenskih in drugih državljanov. Lahko se udeležite samo ene delavnice, ali pa vseh.

Informacije:

Barbara Hudoklin
07 393 45 55, 031 701 191
barbara.hudoklin@ric-nm.si

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media