Računalniška pismenost za odrasle

Udeleženci boste pridobili osnovna znanja za uporabo računalniških programskih orodij, ki so najpogosteje uporabljena pri delu z računalnikom kot sodobnim komunikacijskim sredstvom. S pomočjo priročnika in vaj, ki jih boste prejeli na tečaju, boste doma samostojno še utrdili pridobljeno znanje. Program obsega 60 pedagoških ur (najmanj 36 ur je vodenega učenja s predavateljem in asistentom v računalniški učilnici, preostale ure pa so namenjene samostojnemu učenju doma ali v središču za samostojno učenje v RIC-u).

V program se lahko vključite vsi odrasli, ki si želite pridobiti osnovna znanja za delo z računalnikom. Vsebine programa so temeljna informacijska znanja, izdelava in oblikovanje besedil, uporaba interneta in elektronske pošte.

Program je javno veljaven, zato boste z uspešno opravljenim končnim preizkusom pridobili javno veljavno listino kot potrdilo o doseženem znanju. Izvedli smo ga že za preko 30 skupin udeležencev. To pomlad je za udeležence brezplačen, ker ga finančno podpira MO Novo mesto.

Načrtujemo 1 izvedbo programa, v skupino pa bomo vključili do največ 15 oseb. Program se začne marca 2016, zato vabljeni k prijavi.

Izjava udeleženca:

Anton»Za program Računalniška pismenost za odrasle sem se odločil, ker sem čutil potrebo po obnovitvi računalniškega znanja, tako da ne bom ostal računalniško nepismen. Za tečaj sem izvedel od kolegov oz. iz medijev. Med tečajem sem spoznal uporabne računalniške vsebine in nove prijatelje. Upamo, da bomo skupaj nadaljevali tudi v programu Računalniško in digitalno opismenjevanje, v katerega smo se vpisali prav vsi udeleženci naše skupine. Ob koncu smo se s pozitivno tremo pripravljali za test kot pravi učenci. Pomagali so nam tudi v središču za samostojno učenje, ki deluje v RIC-u Novo mesto.«   Anton Perko

Utrinki iz delavnic:

Informacije

Za več informacij se obrnite na tajništvo zavoda na telefonskih številkah 07 393 4 550, 031 745 470 ali elektronski naslov ric@ric-nm.si.