1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Galerija RIC-a Novo mesto vabi!

Vabimo vas na odprtje samostojne razstave Nevenke Gošnik z naslovom MOJE SANJARJENJE V BARVAH.

Odprtje razstave bo v četrtek, 7. 3. 2024, ob 11.00 uri,
v učilnici 3/4 na RIC-u Novo mesto.

O avtorici:

Nevenka Gošnik

Rojena 8. marca 1954 v Klenju v Srbiji. Osnovno in poklicno šolo je končala v rojstnem kraju in zaradi neuspešnega vpisa na oblikovalno tekstilno šolo, se je odločila, da gre v službo. To je kmalu dobila v Novem mestu, v tovarni Labod. Ker je še vedno čutila željo po izobraževanju in s tem boljši službi, se je dodatno izšolala v Novem mestu. Z novo pridobitvijo znanja se je takoj zaposlila na Temeljnem sodišču Novo mesto, kasneje pa je do upokojitve delala v Zdravstvenem domu v Novem mestu.
Z možem živita v Straži, je mati hčerke Barbare in babica Lile in Luka.
Ko se je leta 2012 upokojila je še vedno čutila željo po oblikovanju. Ravno v tem času se je pričel v Trebnjem tečaj oblikovanja keramike pri mentorici Ani Cajnko. Glede na tehnično neizvedljive operacije s keramiko (peč, atelje…), je pričela s slikanjem, ki ji je kmalu prirastlo k srcu.
Kot upokojenka je sodelovala pri Društvu upokojencev Novo mesto predvsem v športnih aktivnostih, kasneje pa tudi v likovni sekciji Jutro, ki jo je uspešno vodila izredna mentorica Marija Prah. Želja po likovnem ustvarjanju jo je privedla do tega, da se je včlanila še v Likovno društvo Mavrica. Sledila so izobraževanja z novimi mentorji, kar se pozna tudi pri njeni ustvarjalnosti. Svoja dela upodablja v različnih tehnikah - akrilu, akvarelu, pastelu in tušu.
Vsako leto sodeluje na likovnih kolonijah in ex temporih po Sloveniji.
Svoja dela je razstavljala na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini (Hrvaška, Srbija, Romunija), danes pa se predstavlja na svoji prvi samostojni razstavi.

Vljudno vabljeni!

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media