1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Otvoritev razstave abstraktnih slik IZGUBLJENA V BARVAH

O razstavi

"Razstava Izgubljena v barvah je bila prvič predstavljena septembra 2020, vendar le s fotografijami originalnih likovnih del v knjižnici pod krošnjami akacij na Pumpnci v Novem mestu, v RIC-u Novo mesto pa se bom predstavila z originalnimi slikami. Razstavljene slike so delo zadnjih dveh let, vendar pa je prva slika na podoben način nastala že leta 2016. Od takrat se vse bolj posvečam abstrakciji in sem se postopno zaljubila vanjo. Abstraktna likovna dela s katerimi se predstavljam, so narejena z akrilnimi barvami na platnu, dodatno so dodelane s kosi kolaža in drugimi manjšimi predmeti, ki se pojavijo na njih. Res je, da se moj likovni slog nenehno spreminja, menjavam slikarske materiale in pripomočke ter včasih tudi slikarsko tehniko, vendar pa se vedno vračam k abstraktnemu ekspresionizmu. Slike vas bodo popeljale v pisani svet geometrijske abstrakcije, kjer se boste z malo bujne domišljije izgubili v nepredmetnem svetu mnogih barv in neskončnih linij. Slike so barvito nabite površine z gostimi nanosi, pod katerimi se skriva mnogo predhodnih slojev, včasih pa se pojavi tudi nepobarvano platno. Med gostimi sloji barve se pogosto pojavijo tudi neabstraktni motivi in razni manjši predmeti, ki so postali že stalnica na mojih slikah, nekateri pa prepoznajo predmete že kot moj zaščitni znak." - Nina Tomšič Polegek

O slikarki:

Nina Tomšič Polegek, rojena 22.7.1992 v Novem mestu. Rada sem risala in ustvarjala že kot otrok in tudi v šoli so me spodbujali in podpirali, vendar sem se v najstniških letih vseeno nekoliko oddaljila od likovnega ustvarjanja. Nekaj čez moja dvajseta sem se spet posvetila slikanju in risanju, zato sem se odločila za študij na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani in leta 2020 uspešno končala dodiplomski študij. Trenutno sem na magistrskem študiju slikarstva in tudi razstavljena likovna dela so nastajala na podlagi preučevanja barv na abstraktnih likovnih delih. Do sedaj sem imela eno samostojno razstavo ter nekaj skupinskih razstav, zadnja leta sem sodelovala pri ilustriranju koledarjev z vizualno oblikovalko, skicirala kar nekaj tattoo slik in sodelovala pri projektih na fakulteti.

Prireditev je brezplačna.

Lokacija dogodka:

Galerija v RIC-u Novo mesto

Čas dogodka:

15. september 2021, ob 9:30

Informacije:

Anita Jakše
07 393 45 66
031 337 758
anita.jakse@ric-nm.si

V skladu z odlokom o določitvi začasnih pogojev za izvajanje izobraževalne dejavnosti morajo osebe starejše od 15 let pri vstopu v vzgojno-izobraževalni zavod izpolnjevati enega izmed pogojev PCT (prebolelost ali cepljenost ali testiranje).

© 2021

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media