Računalništvo v kuhinji: hitri kruh
Opis dogodka:
Celoten postopek pečenja kruha je dolg in vsakodnevni ritem življenja nam včasih ne dopušča, da bi kruh pekli na tradicionalen način. V tokratni delavnici vam bomo predstavili pripravo hitrega kruha, kot so na primer kruh s pivom, koruzni kruh, sirov kruh, irski kruh s sodo, kruh z olivami in posušenimi paradižniki, ipd. Na spletu bomo poiskali recepte hitrih kruhov, nekaj pa jih dobite tudi pri naju. Vsi niso nujno narejeni iz kvasa, nekateri so narejeni le s pomočjo pecilnega praška, sode bikarbone ali vinskega kamna. V kuhinji bomo spekli tak hitri kruh in ga tudi degustirali. Vljudno vabljeni!
Izvajalki:
Katja Janežič, Jasmina Škrubej
Datum in ura:
Petek, 10. 10. 2014 od 13.30 do 16.00
Lokacija:
Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Topliška cesta 2, 8000 Novo mesto (rumena stavba v kompleksu Tuš)
Informacije:
Katja Janežič
07 393 45 64, 031 305 640
katja.janezic@ric-nm.si
Jasmina Škrubej
07 393 45 64, 031 305 640
jasmina.skrubej@ric-nm.si