2. sestanek partnerjev projekta Re.M.I.D.A

11. in 12. februarja 2020 smo v čarobnem mestu Oradea v Romuniji, drugič zaporedoma sestankovali partnerji projekta Re.M.I.D.A, ki prihajamo iz Slovenije, Italije, Grčije, Španije, Bolgarije, Poljske, Portugalske ter Romunije. Namen dvoletnega projekta, ki je financiran s strani Erasmus+,  je prispevati k reševanju težave socialne izključenosti  in izključenosti iz trga dela odraslih oseb, starejših od 45 let, predvsem žensk.

Na dvodnevnem sestanku smo pregledali in predebatirali sveže novice s področja napredka projekta ter temeljito pregledali projektno dokumentacijo. Vsi partnerji projekta smo predstavili svoje prakse na področju svetovalnega dela ter usmerjanja ogroženih skupin v procesu zaposlovanja na trgu dela. Italijanska partnerska organizacija je izvedla tudi praktično delavnico LegoSeriousPlay®, saj bomo v projektni skupini opredelili in testirali prilagojen pedagoški okvir tega inovativnega modela v namen nudenja dodatne opore in pomoči izobraževalcem odraslih in svetovalcem poklicnega usmerjanja za odrasle pri usmerjanju in ocenjevanju kompetenc te ciljne skupine ogroženih oseb. Španski partnerji so predstavili osnutek spletne strani projekta, ki smo ga skupaj pregledali ter dodali predloge za izboljšavo in njeno optimizacijo.

Na koncu srečanja smo pregledali predvidene projektne aktivnosti ter določili datum naslednjega sestanka projektne skupine, ki bo potekal v prostorih RIC-a Novo mesto, predvidoma meseca julija tega leta.

Model Re.M.I.D.A. (in vsi projektni dokumenti, povezani z njim) temelji na odprtokodnih smernicah LEGO® SERIOUS PLAY®, ki jih je skupina LEGO® dala na voljo pod licenco Creative Commons. Lahko ga delite in uporabljate pod isto licenco, kot je navedena tukaj

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media