2. usposabljanje v projektu Dive In Dialogue

1. Februarja 2023 smo se z našimi učitelji in strokovnimi delavci odpravili na pot v Atene, Grčija, kjer so naši partnerji KMOP in Univerza v Barceloni za nas pripravili intenzivno dvodnevno poglobljeno dopolnjevalno usposabljanje.

Prvi dan usposabljanja, 2. februarja, smo med 9 in 17 uro preživeli v prostorih KMOP, kjer smo v prvem delu identificirali in razpravljali o izzivih in potrebah s katerimi se naši izvajalci srečujejo. V drugem delu smo posamezne partnerske institucije predstavile delovanje in potek Dialoških srečanj v posameznih vključenih izobraževalanih ustanovah. RIC Novo mesto je tako predstavljal Dialoška srečanja, ki jih izvajajo Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto, Dijaški dom GRM Novo mesto, OŠ Brusnice, OŠ Drska, OŠ Šentjernej, Zavod Cerber in Šolski center Novo mesto. Našo predstavitev si lahko ogledate spodaj.

jafVxy6KoF4

Uvodni dan smo zaključili s posvetovalno dejavnostjo o predstavljenih izzivih in potrebah posameznih projektnih članov.

Za osrednjo aktivnost drugega dne usposabljanja so naši partnerji organizirali obisk Gimnazije Markopoulo, kjer smo bili deležni predstavitve delovanja te ustanove in izvedbe Dialoškega srečanja.

Končna aktivnost tega dne in našega srečanja je bila usmerjena v pogovor o bodočih aktivnostih, ki jih bomo članice projekta organizirale v ustanovah izvajalcev: Dnevi odprtih vrat v posameznih šolah, mednarodno povezovanje izobraževalnih ustanov z uporabo dialoških srečanj itn.

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media