Astrologija

Ko so se zvezde postavile na pravo stran, smo ga le dočakali in med nas je prišel Bern Jurečič, astrolog. Na tem Četrtkovem srečanju Univerze za starejše je kar 18 članov pričakovalo veliko. Vprašanje Ali živimo znamenje, v katerem smo rojeni?, je dobilo več odgovorov. 30 let je naš predavatelj poleg službe proučeval astrologijo in 1990 je stopil na novo pot. Poučil nas je, da to ni neka čarovnija, ampak znanost, ki jo študiraš in potem veš. To ni nobena mistika, le branje kart se moraš naučiti. Verjeli smo mu, saj nam je razložil, kako pomembne stvari določajo naše življenje, ko se rodimo prav na ta dan in to uro. Seveda tudi naše dlani in oči pokažejo, kaj se nam obeta in kje so naše prednosti in slabosti. Zakonitosti narave so spoznavali ljudje, ko so opazovali stalne dogodke v letu in temu prilagodili življenje in delo. Danes smo se od narave odmaknili in nam ni več znanka. Zato vprašamo astrologe in vremenarje.

Nebesna znamenja določajo lastnosti, zmožnosti in uspešnost, vendar se moramo potruditi izpolniti, kar nam je z znamenjem dano. Če nam ne uspeva, smo najbrž v razkoraku s seboj. Soren Kierkegaard: »Najpogostejša oblika obupa je ta, da nisi, kar si.« Veliko vlogo pa imajo starši, saj so sotvorci našega življenja in darovalci genov, tudi prenašalci preteklih dejanj - karmični transporterji in vzorniki. Ne glede na znamenje pa je za uspeh potrebnih pet korakov: spoznanje, odločitev, načrt, prvi korak in izvršitev kot zadnji korak. Kako nam pomaga horoskop? Lahko nas samo zabava ali pa pomaga, če se potrudimo, da naredimo kaj dobrega zase in za druge. Kako pa nas določa znamenje? Osnovne lastnosti najbrž že določajo osebo, a sami lahko naredimo veliko, če jih izkoristimo in se potrudimo, da nam uspe.

In kaj ste vi po znamenju? Ste kot tehtnica, kozorog, vodnar, riba ali bik? To pa je raziskovanje za vse, ki jih je to predavanje izzvalo. Uživajte v svojem znamenju in bodite še dobri ljudje. Tako bo za vse prav in najbolje.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.
Fotografije: Anita Jakše, vodja Univerze za starejše RIC Novo mesto.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media