Brain Gym - Kako ohraniti svoje možgane aktivne?

Kar 24 se nas je na Četrtkovem srečanju Univerze za starejše RIC Novo mesto zbralo in prisluhnilo predavateljici Suzani Veselič Priselac. Po predstavitvi smo vedeli, da nas bo veliko naučila in spodbudila, da bomo še kdaj njeni učenci. Je pedagoginja šole Montessori, terapevtka, ki pomaga otrokom in odraslim. Obvlada izobraževalni program, ki temelji na gibanju z namenom izboljšati, spodbuditi delovanje možganov, zmanjšati stres.

Vaje Brian Gym sta začela zakonca Paul in Gail Dennison. Gre za povezanost živčnih povezav med gibanjem in hkrati spodbuja in povezuje različne možganske dele. Kar 26 vaj nam lahko poveča koncentracijo, spomin, gibanje celega telesa, samopodobo, izboljša športne rezultate in še marsikaj.

Spoznali smo osnovno vajo PACE, križno gibanje in vaje za umirjanje. Nato smo vadili simetrično risanje, ki umirja. Osmice smo risali na papir, lahko pa z njimi rišemo v zrak ali okrog oči za miren spanec. Dokazali smo, da obe polovici možganov ne delata enako, saj so bile risbe na listih različne.

Zanimiva predstavitev nas je navdušila in si želimo še veliko vaj. Mnoge bomo pogledali tudi na You Tubu. Smo veseli novega spoznanja in se veselimo ponovnega srečanja s predavateljico z mnogimi znanji.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media