Brezplačna ponudba VGC SKUPAJ v Straži

Konec septembra 2021 smo uradno zaključili projekt Večgeneracijski center Skupaj, ki smo ga v Občni Straža izvajali 5 let. Uspešen projekt z dobro ponudbo za občane ter koristen za celotno občino. Financiranje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije se je takrat izteklo, novega razpisa pa žal ni bilo.

V obdobju od začetka leta 2017 do 30. 9. 2021 smo izvedli 249 različnih aktivnosti v skupnem trajanju 963 ur. Skupno se je aktivnosti udeležilo 628 različnih oseb. Na dogodkih smo beležili skupno 2.336 obiskov, saj se je ena oseba lahko udeležila več dogodkov. Delavnice so vodili zaposleni in zunanji izvajalci RIC-a Novo mesto ter prostovoljci.

V ponudbi vsebin so bile ustvarjalne in ročne spretnosti, kuharske in delavnice za osebnostno rast , gibalno športne aktivnosti in delavnice zdravja, jezikovni tečaji angleščine, računalniška in digitalna znanja, počitniške aktivnosti za otroke in učna pomoč ter delavnice za starostnike in potopisna predavanja.

S projektom po zaključenemu financiranju nismo zaključili in do konca leta 2021 izvedli še kar nekaj aktivnosti za otroke in starejše, za zdravje in spodbujanje ustvarjalnosti. S finančno podporo občine nadaljujemo tudi v letu 2022 in občanom nudimo brezplačne delavnice, predavanja in razne aktivnosti za prosti čas, osebno rast in spodbujanje ustvarjalnosti.

Januarja smo se spraševali kam in kako v letu 2022 z Majo Medic Tomič, intuitivno raziskovalko radostnega in lahkotnega življenja. V okviru februarskega svetovanja in pomoči nudili učencem osnovne šole podporo pri odločitvi za vpis na srednjo šolo. Na počitniški delavnici marca je bilo izjemno veliko število otrok deležnih okusnega kuharskega doživetja v sodelovanju z izvajalko Suzana Plut.

Marca smo izvedli tudi zelo dobro obiskano delavnico za zdravje in dobro počutje. Na izkustvenem predavanju Urške Derganc, ki je delovna, reflekso, energijska in reiki terapevtka, smo zvedeli, kako si lahko sami dvignemo nivo volje in energije. Popoldne pred materinskim dnevom smo ustvarjali rožice in broške iz filca na delavnici, ki jo je vodila Darje Hrovatič. Prekrasni izdelki so navdušili vse udeleženke.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media