Čistilna akcija in kuharska delavnica uspeli

Čisto in urejeno okolje je nujno za lepše, predvsem pa bolj zdravo življenje. Takšnega mnenja smo vsi, ki smo se včeraj, 17. 5. 2017, udeležili čistilne akcije Očistimo naselje v romskem naselju Brezje in Žabjak, ki je potekala v sklopu projektov TVU in PU.

Na zbirnem mestu pred vrtcem v Brezju se nas je zbralo okrog 30 udeležencev programa Osnovna šola za odrasle, pridružilo pa se nam je tudi veliko prebivalcev naselja. Nato smo se odpravili na teren. Očistili smo vse glavne ulice, sledilo pa je še čiščenje svojih dvorišč. O uspešnosti čistilne akcije pričajo številne polne vreče smeti, ki jih je na ustrezno mesto odpeljala Komunala Novo mesto, s katero smo v tej čistilni akciji sodelovali.

Veseli smo, da smo se zbrali v tolikšnem številu, saj to priča o tem, da se zavedamo, da moramo za svoj kraj poskrbeti najprej sami. Čistilna akcija je torej več kot uspela, pomembno pa je tudi, da so se udeleženci seznanili s pravilnim ločevanjem odpadkov.

Ker nam je bilo vreme naklonjeno in nam ni zagodlo, smo po koncu akcije izvedli tudi kuharsko delavnico, ki jo je financirala MO Novo mesto. Za pridne roke smo skuhali makarone z omako, saj smo si kosilo več kot zaslužili.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media