Čudežna dežela izobraževanja: igre in igrifikacija

Od 7. do 11. maja 2023 sem se z ostalimi predstavniki ljudskih univerz in zavodov za izobraževanje odraslih udeležila usposabljanja z barvitim imenom Wonderland of education: Games and Gamification, v prevodu Čudežna dežela izobraževanja: igre in igrifikacija v metropolitansko mesto Istanbul (Carigrad) v Turčijo. Celotno izobraževanje je bilo organizirano s strani Zveze izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije v sklopu programa Erasmus+ KA1.

Po uvodnem spoznavanju sopotnikov in relativno kratkem letu smo po pristanku hodili še slabo uro do izhoda, kjer nas je čakal vodja organizacije gostiteljice g. Hikmet. Gostitelji so v svoji neizmerni turški prijaznosti za nas organizirali prevoz do hotela, kjer smo bili nastanjeni. Ko smo se malenkost osvežili, smo se odpravili na prvo raziskovanje tega zgodovinskega mesta – predvsem v iskanju hrane. Seveda nismo bili razočarani, hrana je bila čudovita, lekcije iz potrebne previdnosti pri plačevanju pa ostre in učinkovite. 😊

Prihodnji dan se je pričelo usposabljanje, ki je potekalo v organizaciji za nadarjene učence, centru Sayeg. Predavateljica Sibel, njena sodelavka Meltem in njen brat Onur so vseh pet dni usposabljanja intenzivno skrbeli ne samo za nadgradnjo naših znanj in kompetenc, temveč tudi za dobro počutje, povezanost in aktivno sodelovanje celotne skupine. Naučili smo se OGROMNO!

Hodili in jedli pa prav tako. 😊

Kot smo zapisali v našem blogu, ki si ga lahko preberete tukaj:
SPOMIN NA SKODELICO TURŠKE KAVE TRAJA ŠTIRIDESET LET (turški pregovor).

Zapisala: Belinda Lovrenčič

Belinda LOVRENČIČ

07 393 45 53
031 746 004
belinda.lovrencic@ric-nm.si

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media