DAN ZA KAKOVOST 2023

Omrežje svetovalcev za kakovost v sodelovanju z ACS letos že šesto leto zapovrstjo sodeluje pri skupni promociji izobraževanja in učenja v okviru Tednov vseživljenjskega učenja. Kot člani omrežja svetovalcev za kakovost in organizacija, ki smo nosilka zelenega znaka kakovosti, sodelujemo tudi RIC-evci. Letošnjo akcijo Dan za kakovost smo namenili zbiranju izjav zaposlenih, vprašalniku o organizacijski klimi zavoda in pogovoru s sodelavci o sistematičnem delu RIC-a Novo mesto na področju kakovosti izobraževanja odraslih.

Pred dnevom za kakovost smo zbirali izjave zaposlenih o tem, kaj jim je v luči kakovosti pomembno pri vsakdanjem delu. Izjave zaposlenih smo na dan za kakovost javno objavili. Najdete jih tukaj

Dan za kakovost smo pričeli z izpolnjevanjem vprašalnika o organizacijski klimi zavoda za prvo polovico leta 2023. Spremljanje organizacijske klime je za nas pomembna aktivnost, saj omogoča vpogled v zadovoljstvo zaposlenih v določenem obdobju. Rezultati nas usmerjajo v nadaljnje korake za nenehno izboljševanje organizacijske klime.

Nadaljevali smo s strateško konferenco zavoda na temo presojanja prenovljenega poslovnika kakovosti. Uvodoma se je svetovalka za kakovost sprehodila čez dogajanja na področju kakovosti v letu 2022 in začetku leta 2023 in izpostavila smernice za notranji sistem kakovosti. Nato je direktor zavoda predstavil izhodišče za prenovo poslovnika kakovosti in delo se je nadaljevalo z razpravo in izmenjavo mnenj o prenovljenem poslovniku v manjših skupina. Vmes je sledil odmor, ki smo ga preživeli na obrežju Krke. 

Dan za kakovost smo skupaj preživeli 16 zaposlenih, ki smo bili z njim zelo zadovoljni. Ocenili smo ga z oceno 4,85 na lestvici od ena do pet (pet je najvišja) in podali predloge za nadaljnja tovrstna srečanja. Počutili smo se sproščeno, konstruktivno, veselo in razigrano. Upamo, da ostaja RIC prepoznaven tudi preko nas zaposlenih, ki nam je skrb za zadovoljstvo vseh vključenih v naše procese na prvem mestu.

 

Informacije:

Brigita Herženjak
07 393 45 56
031 592 448
brigita.herzenjak@ric-nm.si

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media