Dan za kakovost - kakovost ustvarjamo vsi (22. 9. 2020)

KAKOVOST USTVARJAMO VSI - Strateška konferenca v RIC-u Novo mesto

Tudi v letu 2020 bo med pestrimi vsebinami Tednov vseživljenjskega učenja svoje mesto ponovno našla tematika kakovosti – sistematična skrb organizacij za kakovost izobraževanja odraslih. Organizacije, ki izobražujemo odrasle, med letom namreč načrtno opravljamo mnoge aktivnosti, ki so namenjene presoji in razvoju kakovosti naših izobraževalnih storitev in kakovosti podpornih dejavnosti v izobraževanju odraslih (npr. svetovanje, samostojno učenje itd.).

Dan za kakovost je dobra priložnost, da z raznovrstnimi aktivnostmi in predstavitvami znotraj kolektivov ter tudi strokovni javnosti organizacije za izobraževanje odraslih predstavimo rezultate preteklega dela, prepoznane lastne dobre prakse ali dobre prakse drugih, na novo vpeljane izboljšave kakovosti, vlogo komisije za kakovost, še posebej tudi vlogo svetovalca za kakovost v organizaciji ter seveda tudi aktualne načrte dela na področju kakovosti.

Z letošnjim dnevom za kakovost bomo ta dan posvetili presojanju in razvijanju dolgoročnih načrtov za obdobje 2020-2024 in presojanju organizacijske klime. Področji sta pomembni za uspešen razvoj zavoda in seveda razvoj kariere posameznika. V ta namen bomo organizirali strateško konferenco, ki bo potekala v torek, 22. 9. 2020, od 9.00 do 11.30. 

Poleg tega želimo povečati ozaveščanje strokovne in širše javnosti o aktivnostih organizacij za izobraževanje odraslih za njihovo skrb za kakovostno izobraževanje. Želimo pa doseči tudi boljšo prepoznavnost omrežja svetovalcev za kakovost izobraževanja odraslih ter prepoznavnost organizacij, ki se ponašajo s pravico do uporabe Zelenega znaka kakovosti.

Ključni nosilci skupne akcije Dan za kakovost so v sodelovanju z ACS svetovalci za kakovost izobraževanja odraslih ter organizacije, nosilke Zelenega znaka kakovosti.

Dogodki TVU, povezani s to skupno akcijo TVU 2020, so na voljo tukaj.

VEČ INFORMACIJ:

Brigita Herženjak - brigita.herzenjak@ric-nm.si, 07 393 45 56

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media