DELAVNICA NA VRTU OBILJA

Člani študijskega krožka Sonaravni vrt smo želeli v živo videti vrt, ki ga mnogi poznamo po odličnih video posnetkih, objavah na spletni strani, nekateri med nami pa uporabljajo tudi njihov setveni koledar.

Korona virus je prekrižal naše načrte, vendar smo vseeno našli ustrezen čas, da spoznamo mlada vrtnarja Tjašo in Robija. Vrtnarja sta od svojega 22. leta naprej, ko sta s polno glavo idej in mladostne energije, na gozdni jasi vzpostavila velik vrt, ki ga sedaj imenujeta Vrt Obilja (https://vrtobilja.si/).

Njun sonaravni vrt brez prekopavanja je dokaz, da se da vrtnariti tudi na drugačen način (neprekopavanje, zastiranje, sonaravna nega) in pridelati celo več kot s tradicionalnim vrtnarjenjem. Kaj kmalu sta začela svoje znanje širiti preko video posnetkov in na različnih delavnicah. Izdala sta tudi svoje knjige, postavila spletno trgovino, oblikovala skupaj z Aljažem Planklom svoj setveni koledar, ipd.

Na delavnici, ki sta jo pripravila za naš krožek, se je zbralo 11 krožkarjev in 12 naših gostov, povečini znancev in prijateljev krožkarjev, ki so se nam pridružili že na delavnicah z vrtnarjem Aljažem Planklom. Svoje znanje o sonaravnem vrtnarjenju smo tako še dopolnili, da bo spomladanski začetek del na vrtu spet drugačen.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media