Drugi del prvega usposabljanja izvajalcev v projektu DIVE-IN-DIALOGUE

Prvo usposabljanje (LTTA1) izvajalcev v projektu Dive-In-Dialogue, smo zaradi okoliščin povezanih z virusom COVID razbili na dva dela. Prvi del je potekal 28. 4. 2022 preko aplikacije Zoom, drugi del pa smo lahko izvedli v živo.

Usposabljanje je potekalo od 28. do 30. 9. v Barceloni, Španija, udeležili pa sva se ga članici projektne skupine v RIC-u Novo mesto in 8 izvajalcev dialoških srečanj, učiteljev iz:

Usposabljanje je potekalo tri dni. Prvi dan smo se z ostalimi partnerji in učitelji iz Grčije, Nizozemske in Severne Makedonije, v organizaciji vodilnih partnerjev v Univerzi v Barceloni, udeležili predavanj strokovnjakov o metodologiji izvajanja dialoških srečanj, kjer so nam predstavili znanstvene podlage in aktualne rezultate izvajanj dialoških srečanj.

Drugi dan smo obiskali nagrajeno šolo Joaquim Ruyra kjer smo bili priča izvajanju dialoškega srečanja z njihovimi učenci. V tej šoli je kar 96% migrantov,  uvedba dialoških srečanj v redne aktivnosti pa je pomagala pri zmanjšanju osipa, učenju jezika in dvigu medkulturne strpnosti in socializacije. 

Zadnji dan usposabljanja smo nekaj ur posvetili vtisom in izmenjavi mnenj ter načrtovanju aktivnosti v šolah izvajalcev. 

 

 

Informacije

Belinda Lovrenčič
07 393 45 53, 031 746 004
belinda.lovrencic@ric-nm.si

Tina Kržišnik
05 907 57 18
tina.krzisnik@ric-nm.si

Projekt sofinancira Evropska Unija iz programa Erasmus+, KA2 Strateška partnerstva.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media