Gremo v kino Šepet metulja

Zadnji četrtek v oktobru smo se člani Univerze za starejše RIC Novo mesto srečali v kinu Cineplexx Novo mesto in spet podoživeli razpoloženje iz mladosti. Ogled filma je bil za nas poseben dogodek, ko smo lahko sede v dvorani odkrivali nov, drugačen svet in se za dve uri odklopili sedanjosti. Potem pa o tem govorili dolgo do naslednjega filma. Shranjevali smo reklame za filme, zbirali fotografije igralcev, katere smo čakali kot darilo iz nebes. V njih smo videli junake in zvezde.

Zato nam je ogled filma dopoldne postal izreden dogodek. Pobuda RIC-a Novo mesto za obisk filma tudi drugim starejšim je vedno bolj odzivna, saj se nas je zbralo kar 76 starejših. Morda bomo tudi mi deležni dopoldanskih filmskih matinej, saj so večerni izhodi za nas že kar težavni, nevarni in nedostopni.

Ogled filma Šepet metulja nas je prevzel, saj v njem spoznavamo usode posebnih otrok. Božji otroci smo jih imenovali. Danes jih je več in bolj so vidni in spregledani. Čeprav jih vedno bolj vključujemo v redne dejavnosti, so nam njihove posebnosti moteče in se do njih obnašamo drugače. Le starši vedo, kako drugačni in dragoceni so za družinske člane. V šoli odstopajo s svojim vedenjem in čutenjem, ki ga mi izgubljamo. Posebni so, ker nosijo v sebi drugačne sposobnosti in vidijo svet drugače. Imajo posebne talente, ki jih navadno spregledamo. Ko pa odkrijejo in najdejo svoj talent, presenetijo. Zato potrebujejo naše zanimanje in odkrivanje. Film nas je navdušil in dal misliti. Kmalu se bomo navadili na velike ekrane, prostorne dvorane in družbo sovrstnikov.

Pridružite se nam ob novem vabilu ali povabite tudi vi. Srečevali se bomo in podoživljali mladostna pričakovanja s filmskih trakov.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media