Projekt Hey! Teachers na Paradi učenja 2018

Hey! Teachers, don't leave the kids alone je project, katerega cilj je opolnomočenje učiteljev in učencev skupaj z njihovimi družinskim člani s praktičnimi veščinami, ki jim bodo trajnostno omogočale uspešno in učinkovito soočanje z dnevnimi izzivi, izboljšanje njihove socialne vključenosti in stopnje dobrega počutja v procesu izobraževanja.

Na multiplikativnem dogodku, ki je potekal 16. Maja 2018, smo predstavili aktivnosti projekta tako na lokalni kot tudi na nacionalni ravni. Predstavili smo raziskavo in nastala gradiva, ki so lahko v pomoč učiteljem, učencem in njihovim družinam pri izboljševanju njihove socialne vključenosti v okolje.

Strokovni dogodek je potekal v dveh delih. V prvem plenarnem delu je so potekale predstavitve prispevkov, v drugem delu pa je Razvojno izobraževalni center Novo mesto organiziral praktični prikaz na dveh vožnjah z Rudolfovim splavom po Krki. Prve vožnje so se udeležili strokovnjaki s področja izobraževanja, drugi pa je bil odprt za širšo javnost. Obe vožnji na Rudolfovih splavih sta bili zelo zanimiva izkušnja za vse udeležence.

Na prvi vožnji je Ana Rokvić Pinterič (strokovnjakinja s področja sociodrame in psihodrame) predstavila sociodramo - Dramatična igra, ki je ljudem v pomoč v njihovih interakcijah z drugimi. Na splavu so se udeležili naučili nekaj novih tehnik in pristopov.

Dan je bil poln zanimivih prireditev, ki so bili del Parade učenja 2018 - Dnevi učečih skupnosti (obogatitev Tedna vseživljenjskega učenja).

Več o projektu si lahko preberete na povezavi www.hey-teachers.eu.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media