Imunski sistem

Tak je bil naslov Četrtkovega srečanja Univerze za starejše RIC Novo mesto. Gospod Dušan Portatis Kovač je 23-im poslušalcem predstavil svoj holistični pristop za utrjevanje imunosti. Živi v Domžalah in svoje znanje deli po Sloveniji. Za sabo ima težke zdravstvene težave, ki jih je rešil in sedaj zdrav pripoveduje o zdravju in poteh do njega. Izučen kuhar je nabiral znanje in izkušnje po celem svetu in za svoje izume, izdelke in znanje dobil Certifikat za energijski vpliv na človeški organizem in 2021 dobil nagrado za inovativnost svojih izdelkov pod znamko Nandika 8. To so naravni prehranski pripravki, energijsko močni izvlečki zdravilnih rastlin, gob in divjih sadežev. Pripravki so v obliki krem, kapljic, pastil, prahu, soli in še kot gnojilo .

Opozoril je na pet zdravnikov, ki nam ohranjajo zdravje: dihanje, čista voda za celično zdravljenje, gibanje-zavestna hoja, živa hrana, hranila, počitek.

Tako ustvarjamo ravnovesje v našem telesu in ostajamo zdravi in imuni.

Našo deželo naš predavatelj vidi kot sveto in njene lepote kot veliko darilo, ki ga moramo spoštovati. Do njenih darov pa moramo izražati hvaležnost za vse, kar nam je dano, tudi kot podarjeno.

Nato smo skupaj naredili vaje za dihanje, ki naj ostanejo del naše poti do zdravja, poleg hoje in dobrih misli o sebi in drugih. Zavzeto predavanje smo zaključili še z vajo za spanje.

Spoznali smo njegove izdelke in se poučili o njihovih učinkih. Na naslednjem srečanju  bomo lahko delili izkušnje in tako potrdili, da nova znanja niso odveč. Zato se radi družimo v različnih delavnicah in srečanjih. Letom dajemo nove vsebine in se veselimo novih doživetij in znanj.

 

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.
Fotografije Anita Jakše, vodja Univerze za starejše RIC Novo mesto.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media