Izobraževanje zunanjih sodelavcev

Tako v programih za pridobitev formalnega kot neformalnega znanja z nami sodeluje veliko zunanjih sodelavcev. Prav zanje smo v četrtek, 8. 12. 2011 pripravili izobraževanje Vodenje in motiviranje odraslih udeležencev s sodobnimi pristopi.

Miran Morano, ki je izobraževanje vodil, je skupaj z udeleženci prepoznaval razliko med predavanjem in izobraževanjem, odkrival devet stopenj postopka priprave procesa izobraževanja, ozaveščal kako pritegniti pozornost udeležencev usposabljanja in kako ohraniti njihovo zbranost z zanimivim podajanjem snovi. Ni samo razlagal katere veščine motiviranja bi bilo smiselno uporabiti, ko pade koncentracija, temveč jih je tudi preizkusil na udeležencih programa.

Čeprav imajo naši zunanji sodelavci že veliko pedagoškega znanja in izkušenj, so bili zelo zadovoljni. G. Morano je vseh osem ur izobraževanje vodil tako kot je spretnosti za vodenje in motiviranje udeležencev opisoval. Po aktivnem sodelovanju udeležencev smo prepričani, da je bil tako izbor teme kot predavatelja pravi. Upamo, da bodo naši zunanji sodelavci v svoje pedagoško delo z odraslimi vnesli nekaj veščin pridobljenih ali obnovljenih na tokratnem izobraževanju.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media