Izvedeno usposabljanje s področja mediacije v večkulturni skupnosti

V drugi polovici aprila 2015 je v prostorih RIC-a potekalo 30-urno usposabljanje s področja mediacije v večkulturni skupnosti, ki se ga je udeležilo 38 strokovnjakov, predstavnikov Romov ter lokalne oblasti. Udeleženci so si skozi predavanja, praktične primere in na delavnicah pridobili osnovno znanje in spretnosti s področja mediacije v romski skupnosti, ki jim lahko služi kot podpora ob reševanju komunikacijskih težav z romsko populacijo ter spoznali posebnosti t. i. dogovorjenih romskih porok.

Kvalitetno izveden program usposabljanja je predvsem zasluga izvajalcev, in sicer prof. Branka Novaka, Romana Horvata, Manuela Vesela, policistov z dolgoletnimi izkušnjami na področju reševanja sporov v romski skupnosti, ter Jasmine Ahmetaj, romske aktivistke in predsednice društva Terne Roma iz Maribora.

Vtisi udeležencev usposabljanja, ki je potekal v času med 17. in 24. aprilom 2015:

Usposabljanje je bilo nad mojimi pričakovanji. Vsi predavatelji imajo ogromno znanja in kar mi je bilo fascinantno – tudi ogromno izkušenj, kar so znali super posredovati. Veliko je bilo povedanega, kar mi  bo v praksi zelo uporabno. Program je bil v celoti zelo dobro zastavljen, pripravljen in izveden.

Usposabljanje je bilo super, predavatelji pripravljeni in resnični strokovnjaki na svojem področju. Dobila sem ogromno informacij pa tudi potrditev svojega zdajšnjega načina dela.

Presegli ste vsa pričakovanja. Zelo pozitivni vtisi. Všeč mi je bilo, ker ste govorili o nasilju.

Dragoceno je bilo, da so predavatelji prihajali iz prakse in je bila teorija le vodilo za razlago in pogovor v skupini.

Gre za enega najboljših usposabljanj, kar sem se jih kdaj udeležil. Predavatelji so se vrhunsko pripravili in nam zelo plastično predstavili.

Hvala, ta seminar mi je res prikazal še neko drugo plat o Romih. Stvari nikoli niso enosmerne. Jasminina pripoved mi je odprla svet  v »varnost« dogovorjenih porok. Policijski del in njihova preventiva je res primer pozitivne prakse in se že kažejo prvi pozitivni učinki.

Odlično usposabljanje, saj temelji na praktičnih primerih, ki so podkrepljeni s teorijo. Odličen pristop. Hkrati smo pridobili novo znanje s področja običajnega prava, ki je večini neznano.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media