Klopce Župančičevega sprehajališča v novi podobi

Mladi v programu PUM-O so se lotili prenove klopic Župančičevega sprehajališča ob reki Krki. Projekt vključuje aktivnosti ugotavljanja stanja, načrt izvedbenih del, terensko delo demontaže, brušenja, vrtanja, barvanja z zaščitno barvo in montiranje desk na nosilce. Takšni projekti imajo poseben vpliv na razvoj lokalnega okolja. Prenova klopi in napisanih verzov bo vplivala na to, da bo Župančičevo sprehajališče postalo aktivni del dogajanja ob reki Krki, kjer se zbirajo občani.

Na tej točki se moramo zahvaliti tudi Pumpenci, kjer so nam omogočili izvajanje mizarskih in drugih del na dotrajanem lesu. Na ta način bodo Župančičevi verzi prišli še bolj do izraza, saj bodo naslikani na svežem lesu.

Naši udeleženci se bodo med izvajanjem prenove naučili veliko uporabnih spretnosti, posebej fantje, zanimiva pa je tudi za dekleta, ki imajo smisel in voljo do takega dela. Projekt bo imel svoj zaključni dogodek na Paradi učenje, ko se jim bodo pri barvanju Župančičevih verzov pridružili tudi dijaki Ekonomske šole Novo mesto.

Prenova izpisanih verzov pesmi na sprehajalni poti bo brez dvoma pritegnila pozornost občanov in dokazala, da je mogoče tudi z malo sredstvi narediti čudovite stvari. V nadaljevanju lahko pot in njena okolica postaneta turistično zanimiva točka, ki bo obiskovalcem približala kulturno plat Novega mesta.

Spremljajte nas na FB PUM-O.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media