Kmalu »na sporedu« film PUM-O ponovi vajo

Vse od aprila do junija smo udeleženci in mentorji nizali zgodbo našega filma, ki smo ga na koncu poimenovali PUM-O ponovi vajo. K sodelovanju smo povabili Tomaža Pavkoviča, ki je aktivni član Društva zaveznikov mehkega pristanka (DZMP – Luksuz produkcija) iz Krškega in ima veliko izkušenj s tega področja. Za izvedbo projekta PUM-O film smo se z njim dogovorili, da izpeljemo 5 srečanj.

Načrtovali smo kratek dokumentarno-igrani film. Udeleženci so imeli proste roke, saj je vsebina filma njihova ideja. Na začetku smo obdelali osnove filmskega jezika. Nato smo se pogovarjali o ideji za film ter jo začeli razvijati do vsebinske zasnove za kratko "reportažo" o življenju in delu v PUM-O. Posneti film prikazuje vsakdan udeležencev.

Naredili smo plan snemanj, kaj bomo posneli kateri dan, katere dejavnosti in kje. Določili smo vloge režiserja, scenografa, snemalca, scenarista, igralcev in drugih, zadolženih za realizacijo. Drugo srečanje smo namenili snemanju aktivnosti. Posneli smo jutranjo animacijo in pogovor, proces iskanja zaposlitve, prihoda v službo, kuharsko delavnico, športne aktivnosti, "čikpavze", barvanje klopic ob reki Krki ... Snemanje je potekalo tudi na 3. in 4. delavnici.

Vsakič smo po snemanju pregledali posneti material, komentirali posnete prizore, opozorili na napake, na zadnjem srečanju pa smo si ogledali še Final Cut studio, program za nelinearno računalniško montažo posnetkov, dodajanje zvoka in drugih delov za končni videz filma. Kmalu sledi premierno predvajanje, ki bo na voljo širši javnosti kot promocija programa.

Spremljajte nas na FB PUM-O.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media