Kreativno kvačkanje

S članicami študijskega krožka se srečujemo od aprila meseca. Nekatere članice smo se s pletenjem srečale prvič, spet druge se s tovrstno delavnostjo ukvarjajo že vrsto let. Dogovorile smo se, da se medsebojno podpiramo in nudimo pomoč, kadar bomo to potrebovale.

Spoznale smo (nove) pripomočke za pletenje, in sicer: pletilke, ročne igle za volno, šivanke za prejo ... Pogovor je stekel tudi o eko preji, o izdelkih, ki jih bomo ustvarile, kaj se bo zgodilo z volnenimi ostanki ...

Namreč nekateri volneni izdelki so svoje že odslužili, zato smo jim dale s pomočjo ŠK novo priložnost, kar pomeni, da smo volno nadomestile in ustvarile nove izdelke ter jim tako dodale nov življenjski cikel.

Izpolnile smo enega izmed naših začrtanih ciljev, in sicer da odvečne stvari niso končale med odpadki, ampak da se jih da ponovno uporabiti.

Tisto, česar ne potrebujemo več, ni odpadek, pač pa priložnost, da predmet v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa z manjšimi posegi dobi drugo življenje. 

Dogovorile smo se, da bodo novo nastali izdelki, tj. dekice humanitarno podarjeni instituciji v lokalni okolici, in sicer septembra meseca.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media