Kulinarični dnevi v programih UŽU

V mesecu marcu so bili programi Usposabljanj za življenjsko uspešnost močno kulinarično obarvani. V programu Moj korak so udeleženci iz VDC Trebnje in OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto skozi več srečanj spoznavali zdravo prehrano, značilnosti prehranske piramide in pripravili različne jedi: enolončnico, pico, palačinke in sadno solato. Z velikim navdušenjem in posebno skrbnostjo so se potrudili in se preizkusili v pripravi jedi, ki so si jih sami zaželeli.

Tudi v programu Izzivi podeželja so udeleženke spoznavale oziroma bolje rečeno nadgradile svoje znanje iz slovenske kulinarike. Delavnico sta s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami obogatili Elizabeta Vrščaj in Valerija Pureber. Ena skupina udeleženk je pripravila celotno kosilo od predjedi do sladice, s čimer bodo obogatile kulinarično ponudbo na kmetiji oziroma v zidaniškem turizmu. Druga skupina, članice Društva kmečkih žena Novo mesto, pa je nadgradila svoje znanje s pripravo sedmih različnih vrst štrukljev. Prva skupina v prihodnjih dneh zaključuje s programom, drugo pa čaka še nekaj zanimivih vsebin.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media