Likovna razstava izdelkov udeležencev programa PUM

Ob zaključni prireditvi ob koncu leta PUM, ki je bila v četrtek 18. junija ob 9.00 uri, so udeleženci programa PUM pripravili tudi razstavo likovnih izdelkov, ki so jih pred tem prvič predstavili na nacionalnem odprtju TVU 2009 na Centru biotehnike in turizma Grm.

Razstavo so "Pumovci" načrtovali kot enega od izbirnih projektov programa.

Izdelki so nastajali skozi vse leto na različnih likovnih in ustvarjalnih delavnicah, ki jih je vodil mentor PUM-a, Uroš Srpčič. Udeleženci so se preizkušali v različnih likovnih področjih in tehnikah. Predstavili so ožji izbor najboljših izdelkov.Predvsem zanimive so slike na kaširanem kartonu v akrilni tehniki. Poleg njih so tu še slike iz školjk in drugih naravnih materialov (pesek, kamenčki, les ...), vetrni zvončki (mobile) iz školjk ter izdelki iz gline, ki pa so nastali pod okriljem zunanje mentorice, Nataše Kokol.

Pričujoča razstava je prav gotov dokaz, da je možno iz vsakega posameznika, ki mu manjka volje in motivacije, ob ustrezni spodbudi, izvleči nekaj, kar lahko na koncu občudujemo in mu čestitamo, da je napredoval en ali več korakov v svoji osebni rasti. "Morda majhen korak za človeštvo, vendar velik za človeka."

Izdelki bodo na ogled v prostorih Galerije RIC do jeseni.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media