Marec zaključili s strokovno ekskurzijo v Zagreb in Krapino

Marec je bil udeležencem PUM-O programa s svojim prijetno toplim in sončnim vremenom pisan na kožo. Po uspešno zaključeni Kajini razstavi smo organizirali še izlet v Zagreb in Krapino. Priprav na izlet smo se lotili zelo resno, pregledali smo poti, prešteli razdalje, izračunali potreben čas, stroške poti in vstopnic ter pripravili malico za na pot.

Prva dogovorjena postaja je bil živalski vrt v Zagrebu, ki se nahaja v več kot 200 let starem mestnem parku Maksimir. Hodili smo skupaj in posamezno, poiskali najljubše in najbolj zanimive živali in ugotavljali, da je živalski vrt vreden celodnevnega ogleda.

Tudi mesto Krapina nas ni pustila ravnodušne. Nedaleč proč od mestnega jedra, v pobočju hribčka, sredi gozda in očem skrit je postavljen Muzej krapinskih neandertalcev. Najprej smo si v muzeju ogledali film o krutem življenju praprebivalcev kraja, ki so v Krapini in njeni okolici živeli pred več kot sto tisoč leti. Skozi labirint hodnikov smo hodili po svojevrstni časovni poti od nastanka vesolja pa vse do izvora človeške rase.

Ker nas je čas priganjal, smo morali zaključiti z iskanjem naših praprednikov ter se počasi obrniti proti domu. V Krškem smo se ustavili še na krajšem, a prijetnem poznem kosilu. Bilo je lepo, sedaj iščemo predloge za nove poti.

Spremljajte nas na FB PUM-O.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media