Medgeneracijska slikarska delavnica

V sredo, 23. 6. 2021 smo v prostorih RIC Novo mesto pričeli s prvo delavnico ŠK Zgodbarjenje: medgeneracijska pot poklicev. Polno skupino medgeneracijskega druženja otrok, staršev in starih staršev, je spremljal Poklicko Čarli.

Sprva smo predstavili krožek in delavnice, ki se bodo v sklopu krožka odvijale, nato pa smo pogledali katere igre se skrivajo v prostoru. Tematika srečanja so bili poklici: nekoč in danes. Bilo nas je 18, sedeli smo v več omizjih.

Nato smo pričeli s slikanjem na platnu. Slikanje na platnu je bilo kar zahtevno, zato smo slikarki, ki sta bili ravno tako udeleženki programa, povprašali za pomoč, saj smo se zavedali, da je delati z barvo na platnu težko, a hkrati nagrajeno, le če smo potrpežljivi in natančni. Nastala so nepozabna umetniška dela -  slike različnih poklicev, tistih, ki jih zastopajo starši in stari starši ter slike poklicev, kar si otroci želijo postati. Slike bodo predstavljene na zaključni razstavi v sklopu Parade učenja 2021.

Pa ne samo, da smo spoznali poklic slikarja. Iz PP Novo mesto sta nas obiskala dva policista, ki sta udeležencem razložila kaj delajo policisti in jim svetovala, kako naj ravnajo, da bodo varni v prometu. Skupaj sta poskušala odgovoriti na vprašanja in pokazala opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu.

Najmlajši obiskovalci so bili navdušeni. Poglejmo si.

  • 7FgmWDuKmEg

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media