Medpredmetno in medskupinsko povezovanje

Minuli petek smo se imeli učitelji in udeleženci popoldanskih skupin odlično. Udeleženci skupine 7 so v preteklih srečanjih spoznali teoretične vsebine na temo poklici, delo in način preživljanja dneva, ker pa je potrebno teorijo prenesti še v prakso, so učilnice zamenjali s kuhinjo. Udeleženci so postali kuharji, peki, slaščičarji, natakarji, zeliščarji, cvetličarji, čistilci, pomivalci, vodovodarji, didžeji …

Pri pretvorbi in izračunu količin za pripravo jedi so udeležencem skupine 7 pomagali udeleženci skupine 1. Poleg jedi so oblikovali tudi recepte – za kruh, čevapčiče in slastne palačinke.

Za udeležence in mimoidoče so na mizah pristale naslednje jedi: kruh v obliki pletenice, palačinke s čokolado, čevapčiči in ocvrti bezgovi cvetovi. Udeleženci so bezeg nabrali sami in ga poleg jedi pripravili tudi za sušenje. Vse je bilo tako kot mora biti. Lačne nas je pričakala miza s pogrinjki in šopkom travniških rož, ki so ga udeleženci nabrali, ko so šli po bezeg. Postregli so nas tudi s kavo in sokom.

Udeleženci so bili pri delu motivirani, dobro organizirani in dosledni. V skupini je vladalo sodelovalno vzdušje in veselje. Prepoznali so svoje dobre lastnosti, spretnosti, veščine in znanja ter spoznali veliko novega in uporabnega. Z aktivnostjo so uvideli, kaj bi si želeli v prihodnosti delati poklicno ali doma.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media