Motivacijska delavnica z Jasno Tuta: Val za valom, naši viri moči pri soočenju z različnimi življenjskimi odločitvami in zastavljanju ciljev

Jasna Tuta je svetovna popotnica, jadralka in športnica. Pred enajstimi leti se je odločila, da spremeni svoje življenje. Pustila je redno službo in se odpravila po svetu. Seveda jo je ob tako veliki odločitvi prevzemal tudi strah, a njena želja je bila dovolj močna, da ga je premagala.

Najprej je delala in potovala po Tajski in Maleziji, nato jo je pot zanesla v Avstralijo, kjer je začela svojo dolgo jadralsko pot. Njen največji podvig je jadranje čez Tihi ocean, ki je trajalo dober mesec. Potem pa je kar tri leta živela na jadrnici in odkrivala lepote Polinezije.

Čeprav je tako življenje na prvi ogled zelo idilično, je življenje na jadrnici povezano tudi s sprejemanjem življenjskih odločitev, premagovanjem strahu pred spremembami, z iznajdljivostjo v težkih situacijah. Potrebna je psihološka in konkretna priprava na velike izzive, predvidevanje različnih scenarijev. Na takšnem potovanju se človek sooči z lastnimi vrednotami in spozna pomen človeških odnosov.

Tudi če nismo morjeplovci, principi so podobni. Priprava na plovbo in sama plovba preko oceana je takšna, kot naše priprave in izvedbe različnih projektov. Potreben je pogum, motivacija, iznajdljivost, znanje, želja po novih spoznanjih. Na koncu je naš trud poplačan z osvojitvijo novih ciljev, veseljem, notranjemu zadovoljstvu, novimi spoznanji, praznovanjem.

Svoje življenjske izkušnje in lekcije je predstavila dijakom Ekonomske šole Novo mesto. Njena motivacijska delavnica je bila prijetna popotnica za začetek šolskega leta in za njihovo letošnje razmišljanje o lastni karierni poti.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media