Naj pride nova energija

Izkustvena delavnica s Teo Sulič na Univerzi za starejše RIC Novo mesto

Kar dolgo smo čakali na to napovedano temo: Naj pride nova energija. Pedagoginja in svetovalka Tea Sulič je RIC-eva uslužbenka, ki je za nas bila nova predavateljica. Že začetek Četrtkovega srečanja je bil drugačen. Kar pet delovnih miz s stoli so dale vedeti, da danes ne bomo samo poslušali, ampak tudi ustvarjali. Na mizah nas je čakal papir, čopiči, vodene barvice, flumastri. To je bil za nas izziv, da s svojim ustvarjanjem poiščemo pot k sebi in iščemo, kaj si želimo in česa nočemo več. Najprej pa je bilo treba izklopiti vse moteče, da smo lahko s sabo. Dobro pripravljeni smo se predali navodilom in začeli z delom.

S pomočjo ustvarjalnih materialov je vsak razmišljal o energiji, ki si jo želi ustvariti za leto 2023. Tako smo na veje drevesa pisali, česa si v tem letu ne želimo. Nato smo na liste zapisali želje in načrte za to leto 2023. Te želje smo posadili na dno velikega lista, speljali korenine in drevesa do vrha lista. Zapolnili smo praznine, nato še barvali. Nato pa zapisali svoje občutke ob videnem.

Zelo raznolike izdelke smo ustvarili. Predavateljica nam je zagotovila, da so vsi dobri, del nas in odražajo našo osebnost. Bila je zanimiva izkušnja in pot do  novega spoznanja. Počutili smo se kot dobri učenci, ki so sledili napotkom in dokončali delo. Z izdelki smo odhajali hvaležni za novo izkušnjo naši predavateljici. Morda nam nove delavnice ne bodo več čudne, ampak že znane poti do novega vedenja.

Hvala za to izkušnjo!

 

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto
Fotografije: Anita Jakše, vodja Univerze za starejše RIC Novo mesto

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media