Naša učilnica in hodniki so spet polepšani s slikami

Ta četrtek smo na RIC-u dobili polepšano učilnico in  zgornji hodnik z novimi slikami. Kar 42 prisotnih je uživalo, ko je g. Jože Kotar predstavljal slike in ocenil delo naše sošolke Marinke Starc in Darka Blažiča. Oba sta člana likovne sekcije pri upokojencih v društvu Mavrice. S svojimi slikami si bogatita svoje življenje in ga lepšata tudi nam, ko svoje delo postavljata na ogled drugim. Veseli smo, da v tem obdobju mnogi odkrijejo svoje skrite talente in si polepšajo ta čas. Marinka ima za sabo že več samostojnih razstav, dobila je priznanje za svoje sodelovanje in vsakokrat nas preseneti z napredovanjem v tem ustvarjanju.  Gospod Darko Blažič pa je ujel mnoge gradove in jih tako ohranil za vedno, na svojih platnih.

Potem pa smo prisluhnili Katarini Gornik, ki nas je v predavanju Do zdravja v sozvočju z naravo spet poučila, kako moramo izbirati in pravilno izbrati zdravljenja, hrano in dobro brati reklame in se po zdravi pameti odločati za svoje dobro. Moč misli nam kroji življenje, zato je dobro misliti dobro in biti pozitiven.

Po končanem predavanju pa smo v dobri družbi ob dobrotah in pijači poklepetali in uživali med svojimi. Tak dan nas napolni in obogati, zato se radi sestajamo.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše pri RIC-u Novo mesto

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media