Nova otvoritev v Galeriji RIC

Borza znanja in Galerija RIC Novo mesto odprla razstavo fotografa Gregorja Sečna: »Disco Volante«, abstraktna makro fotografija vodnih kapljic.

Gregor Sečen, fotograf iz Brežic in član Borze znanja, rojen 1979, se s fotografijo ukvarja že 10 let, od leta 2008 tudi profesionalno v okviru svojega podjetja Studio Ventura d.o.o. Zdaj ureja in odpira fotografski studio tudi v centru Novega mesta.

Za seboj ima že veliko razstav in zaključenih ustvarjalnih opusov. Enega izmed njih, z imenom »Disco Volante«, smo v torek, 13. oktobra, ob 17.00 z otvoritvijo razstave in krajšim kulturnim programom predstavili v Galeriji RIC. Avtor nam v njem prikazuje fantastični, prostem očesu neviden makro svet abstraktnih oblik in podob, naslikanih v kapljicah vode.

Razstava je prodajna, dela pa bodo na ogled do sredine novembra.V sklopu kulturnega programa je nastopil tolkalist Primož Malenšek z izvedbo dveh skladb na elektronskih tolkalih.

Podatki o razstavi : Disco Volante, abstraktna makro fotografija vodnih kapljic, format 30x45, print, leto 2005.

Podelili smo tudi javnoveljavna potrdila udeležencem programa RAČUNALNIŠKA PISMENOST ZA ODRASLE. Program Računalniška pismenost za odrasle, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za šolstvo in šport in Evropskih socialnih skladov, se je v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto začel izvajati decembra 2008. Do sedaj je bil program izveden v 10 skupinah po 15 udeležencev (5 skupin upokojencev in 4 skupine zaposlenih ter 1 skupina Romov). Vsebine programa so temeljna informacijska znanja, izdelava in oblikovanje besedil, uporaba interneta ter uporaba elektronske pošte. Odziv občanov je bil izredno velik, saj smo že lansko zimo zbrali prijave udeležencev za vse izvedbe programa. Do konca izvajanja projekta je v načrtu še izvedba programa za zaposlene in brezposelne.
Trenutno poteka program v skupini za upokojence. Tečaj izvajajo Gregor Sepaher, Vesna Slapničar in Aleksandra Ulčnik.

Kontaktni osebi: Gregor Sepaher, Uroš Srpčič, Razvojno izobraževalni center, Ljubljanska 28, 8000 Novo mesto.

07 393 45 50, 07 393 45 51, gregor.sepaher@ric-nm.si, uros.srpcic@ric-nm.si.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media