Obogatitev življenja varovancev partnerskih organizacij

Ranljivost je tisti del človeškega sobivanja, ki se nas še posebej dotakne. Biti drugačen pomeni odstopati od pričakovanj in imeti lastnosti, ki so nam morda tuje, nepredvidljive ali pa v nas vzbujajo strah. Za vse, ki delajo z osebami s posebnimi potrebami, je to nekaj vsakdanjega. Njihov odnos do njih je čuteč, razumevajoč in hkrati jim nudijo veliko priložnosti za obogatitev njihovega vsakodnevnega življenja.

V okviru VGC k temu lahko prispevajo tudi zunanji sodelavci projekta. Ena od takšnih sodelavk je Irena Zupančič. Njena usposobljenost in izkušnje pri delu s prav to ciljno skupino so bile razlog, da smo jo zelo intenzivno vključili v izvedbo različnih delavnic. Te so potekale meseca januarja.

Nudila jim je sprostilne zvočne kopeli, delavnice aromaterapije, z udeleženci pa je delila tudi znanje tehnike kroga odličnosti, ki jih je vrnila v stanje moči. Zvok je učinkovito orodje za zmanjšanje stresa, za večjo umsko zbranost in splošno osvežitev ter hkrati najpreprostejši način, s katerim umirimo možgansko valovanje do globoke sprostitve. Zvok podpre posameznika, da sprosti neprijetne občutke in stanja neravnovesja v telesu ter poveča veselje do življenja in lahkotnost. Udeleženci so spoznali tudi osnovna eterična olja in načine uporabe za boljše počutje in zdravje.

Odzivi udeležencev so bili nadvse pozitivni, izražali so zadovoljstvo in hvaležnost ter željo, da bi s takimi delavnicami še nadaljevali. V sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Novo mesto, Društvom Sonček in s Centrom za zaposlitveno rehabilitacijo Novo mesto – Želva smo dogovorili izvedbo delavnic tudi za februar in prihodnje mesece.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media