Oddaljeni svet na virtualnem potepanju

Novost v naši ponudbi aktivnosti na daljavo je bila organizacija virtualnih popotovanj. Organizirali smo ga v sodelovanju z izvajalko Klaro Avsenik Žagar, strastno popotnico, fotografinjo in veliko gurmanko. Poznamo jo tudi kot Curryandlove, prek svojih fotografij in Youtube videi pa nas spoznava z različnostjo življenja.

Klara je spomladi 2019 z možem že drugič odpotovala v Indijo. Po 51-urni avtobusni vožnji sta pripotovala v Kašmir. Po tej kulturno posebni regiji Indije sta odšla v Ladak, kjer sta na okoli 4.500 m nadmorske višine pila veliko čaja z maslom in se podala tudi na 6-dnevno vožnjo z motorjem po snežni puščavi...

Spletni dogodek, ki je potekal v ponedeljek, 11. 1. 2021, od 17.00 dalje, je presegel vsa pričakovanja. Virtualnega popotovanja se je udeležilo 234 "potnikov".  Zanimiva doživetja, tudi nevarna in na meji preživetja, okusno in barvito hrano, brezmejno pokrajino in kulturne posebnosti Indije nam je Klara približala z igrivo in simpatično pripovedjo ter bogastvom svojih izkušenj. 

Klarino predavanje, ki je bilo 14 dni kasneje o Mehiki in Gvatemali, je poslušalo celo . Blizu 30 oseb pa se zaradi omejitve ZOOM-a ni moglo vključiti in spremljati predavanja. Izjemno, zato pripravljamo že nove destinacije in dežele, ki jih bomo vsaj virtualno približali našemu občinstvu.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media