Odprli razstavo Tihožitje v družbi petelinov

Včeraj smo v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto odprli razstavo Tihožitje v družbi petelinov, novomeške slikarke Tinke Šetina. Kulturni program so z izbranimi glasbenimi točkami obogatili učenci OŠ Bršljin.

Petelini s svojo raznoliko podobo in svojevrstnim karakterjem na platnu simbolizirajo različne posameznike, ki imajo različne življenjske zgodbe. Včerajšnjim devetdesetim obiskovalcem odprtja razstave je bila skupna učna izkušnja, saj so se zbrali na podelitvi potrdil  ob uspešno zaključenih izobraževalnih programih. Z brezplačnimi izobraževalnimi programi, ki smo jih na RIC-u v lokalno okolje pripeljali s sredstvi Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Evropskih socialnih skladov smo v tem šolskem letu že izpeljali enaindvajset programov za različne ciljne skupine. Ob otvoritvi razstave smo podelili potrdila udeležencem šestih javnoveljavnih programov Računalniška pismenost za odrasle, šestih programov Računalniško in digitalno opismenjevanje ter skupini udeleženk programa Izzivi podeželja. Do konca šolskega leta bomo izpeljali še deset brezplačnih programov za različne ciljne skupine v projektu Dvig ravni pismenosti.

Kontaktna oseba:
mag. Gabi Ogulin Počrvina
Tel. št.: 0590 75712, 031 746 003
E-naslov: gabi.ogulin.pocrvina@ric-nm.si

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Operacija se izvaja v okviru programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 3. razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve: Izboljšanje usposobljenosti posameznika za delo in življenje v družbi temelječi na znanju.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media