Otvoritev razstave igre z barvami

Igre z barvami je naslov likovne razstave, ki so jo na ogled postavili 12. januarja 2018 postavili v Hiši žive dediščine (HŽD). Gre za okrog štirideset izdelkov, ki so nastali v decembrskih petkovih likovnih delavnicah v HŽD, v okviru Večgeneracijskega centra Skupaj.

Sodelovalo je 17 udeležencev, od otrok do odraslih, likovno znanje pa jim je podajala domačinka, ljubiteljska slikarka in aktivna upokojenka Metoda Turk iz Šmarjeških Toplic.

»Vodile so me tri stvari: da bo vsak udeležencev spoznal zakonitosti mešanja barv, da se bo seznanil z različnimi tehnikami in materiali, ter da se bomo vsi skupaj pri ustvarjanju imeli tudi lepo in bomo uživali. Vse to smo uresničili,« je menila mentorica in podrobneje predstavila razstavo likovnih del.

Motivi so različni, od tihožitij, snežakov, Hiše žive dediščine oz. nekdanje stare šole sredi Bele Cerkve, do simbola šmarješke občine - vrča, in simbola Bele Cerkve - oranta. Ker se bliža slovenski kulturni praznik, sta bili na ogled tudi dve sliki Franceta Prešerna.

 

Zbrane je nagovoril in vsem udeležencem čestital za lepo razstavo šmarješki podžupan Aleksander Pavlič.

Za kulturni program so poskrbeli kar udeleženci ustvarjalnih delavnic, ki so peli, plesali, igrali na instrumente - Lea Junc, Anja Dolinar in Tiara Turk. Metka Kovačič je zaigrala na klavir. Prireditev je povezovala Zala Pungeršič. Ob koncu so zbrani ob ogledu razstave še radi poklepetali ob dobrotah članic Društva podeželskih žena in deklet Bela Cerkev.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media